vineri, 26 martie 2010

Mozaic









Sambata trecuta am ajuns sa fotografiez un mozaic din Constanta al aceluiasi artist constantean Ion Titoiu despre care v-am mai vorbit in aceasta postare.
Este un mozaic mural, care insoteste un ansamblu de fantani arteziene si reprezinta pasari pe malul apei. Este foarte frumos! Pacat ca edilii constanteni au reusit sa amplaseze un cos de gunoi chiar in centru, insa am incercat sa nu-l surprind in poze :-(
O galerie de lucrari pline de inspiratie ale lui Titoiu o gasiti aici.
vineri, 19 martie 2010

Raspunsuri

Pentru Csilla :-)

1.Ce ar fi dacă aş câştiga la lotto?
Nu cumpar bilete, dar a fost o vreme cand mai luam impreuna cu colegii de birou. Nu am castigat niciodata nici macar banii investiti. Cred ca as dona mare parte, iar daca as face vreo investitie, ar fi in arta :-)

2.Obiceiuri proaste: sedentarismul. Sunt zile intregi cand singurul meu drum este pana la statia de autobuz spre serviciu si inapoi acasa.

3.Cofeină: Oh, da. Cofeina e viata! :-) N-as mai putea trai fara cafea.

4.Culorile preferate: Nu cred ca am una. oricum prefer roz, kaki, ciclamen sau mov, desi ma imbrac mai mult in gri si bleumarin.

5.Ce port acuma?
O pijama roz cu pantaloni trei-sferturi:-) Dimineata ma imbrac cu niste pantaloni sport si cu o geaca. Imi plac fularele. Vara port sandale si bascheti.

6.Animale de companie?
Acum avem pisica neagra Norocel (de fapt i se spune Jessie, dar numele oficial e Norocel). O mai avem de 15 ani pe broasca testoasa Mia, adusa tocmai din Maroc. Inainte l-am avut pe catelul cocker Pif care s-a pierdut, si o serie lunga de motani numiti alternativ Bozo sau Miri.


7.Unde te vezi peste 10 ani?
Poate ca voi fi la pensie :-) Sper ca Tedi sa termine liceul. Sper sa cos quilturi.

8.Ultima relavaţie plăcută?
Faptul ca dupa multi ani am reinceput sa merg la film la cinematograf, impreuna cu Tedi. Un film bun imi da aripi pentru doua-trei saptamani.
duminică, 14 martie 2010

Alice in Tara de dedesubt


Am fost aseara la filmul Alice in Wonderland de Tim Burton. Mult asteptat in 3-D, mai ales de cei care au vizionat Avatar si carora li s-a deschis gustul pentru proiectiile tridimensionale.
Dar la Constanta filmele nu ruleaza 3-D. Pentru mine aceasta nu e o problema, eu nu asteptam Alice pentru efectele vizuale ci pentru a ma reintalni cu lumea absurda si ironica a cartii lui Lewis Caroll.
Stiam din trailer ca Alice nu mai este o fetita, ci o tanara de 19 ani care se reintoarce in taramul minunat. Eram pregatita sa accept asta, chiar si copiii nemuritori din paginile cartilor isi schimba totusi trasaturile si uneori si spiritul de-a lungul zecilor de ani si milioanelor de cititori.
Dar se pare ca toti eroii din Alice imbatranisera in mod nepermis. Nu am mai regasit la nici unul acea autenticitate absurda care facea deliciul paginilor din Alice. Si pe parcurs si-au pierdut si simtul umorului. Fireste ca falsitatea si lipsa lor de naturalete este in legatura cu caracterul lor imaginar. Dar ca si plasmuiri ale imaginatiei Alisei puteau fi mai hazlii. Doar regina rosie, cu capul ei in forma de inima, are putin haz, asta si datorita curtii ei cu valeti broaste si soldati piese de sah. Este interpretata de Helena Bonham Carter, care este o actrita remarcabila si rar a ratat un rol. Palarierul Johnny Depp joaca bine, este putin amorezat de noua Alice, (sugestie in favoarea criticilor lui Lewis Caroll) si face o serie nostima de palariute pentru regina rosie. Dar atat. Scena ceaiului este mai stranie decat o stiam, si invitatii nu isi schimba locurile. Alice ajunge in ceainic in locul bursucelului.
Si apropos de asta, faptul ca Alice creste sau scade, nu mai reprezinta mirarea unui copil care descopera relativitatea lumii inconjuratoare, ci doar o ocazie pentru Alice sa schimbe cateva toalete.
In final, Alice ia sabia Vorpal si il decapiteaza pe Jabberwocky, intr-un stil plasat intre Cronicile din Narnia si Stapanul Inelelor. Apoi se reintoarce in tara de deasupra si pleaca in lume plasata estetic in stil Titanic la prora unei corabii .
Pana la urma n-am ales din aceasta versiune decat imaginile vizuale, bine elaborate pe calculator, singurul joc de cuvinte "wonderland -underland" care transforma tara minunilor in lumea de dedesubt - un taram ars si pustiit, si mi-au placut cateva vietuitoare simpatice (cainele Bayard). Dar mi-au lipsit rimele amuzante, intrebarile fara raspuns, caracterul decis al Alisei din carte, nepasarea si naturaletea personajelor care le facea atat de amuzante si intrigante. Lui Tedi insa i-a placut. Poate pentru ca nu are atatea idei literare preconcepute ca mine. E posibil ca filmul sa se adreseze de fapt unor tineri (ignoranti :-) ca el.
Daca vreti sa mai aflati ceva despre film am gasit un articol . Imaginea este o ilustratie de Mabel Lucie Atwell din editia copilariei mele. Parerea mea este ca nu merita sa alergati la film. Asteptati-l la televizor. Efectele 3-D nu compenseaza faptul ca Tim Burton s-a ratacit in tara de dedesubt si nu a gasit drumul catre spiritul lui Alice si al celor ce-o iubesc.
vineri, 5 martie 2010

Posete, tesaturi, raze de soare

In sfarsit imaginile inghetate de pe blogul meu lasa locul unui mesaj de primavara, intr-o zi in care dealtfel iarna pare ca vrea sa-si mai scuture cojoacele inainte de a pleca de tot...
Am primit insa o raza de soare de la Ela, stiu ca a fost mai mult pentru mine decat pentru blogul meu atat de invechit si lipsit de dinamism. Multumesc Ela!


Am preluat premiul cu regulile lui cu tot:
1:Sa postezi premiul!
2:Sa oferi premiul la 12 prieteni!
3:Sa afisezi linkul lor!
5:Sa le dai de stire printr-un comentariu pe blogul lor!
6:Sa scrii din partea cui este premiul!

Asa ca trebuie sa-l predau si eu mai departe si o sa-l trimit catre:
Toate peticelele si blogul lor Peticelul Romanesc, blog la care tin in mod deosebit. El prezinta multe dintre realizarile lor si a fost creat pentru a fi o expresie a solidaritatii peticelelor, un fir care uneste creatiile fiecareia. Le salut pe toate peticelele si in special pe Betty, care n-are blog, si care mi-a trimis o frumoasa felicitare de primavara.Cum peticelele sunt mai mult de 12 am realizat cerinta jocului!

Dar ii mai trimit premiul si prietenei mele
Geta, care a lansat noua colectie de primavara la posete pe minunatul ei blog Cadouri din Inima. Tiparele posetelor si alte surprize sunt pe site-ul Romanian Quilt Studio.


Si deasemenea il primeste si
Csilla, care a lansat un super magazin de materiale textile, primul in Romania, noi nu mai stim de altul de aceasta amploare! Asa ca daca cineva ratacit ajunge si pe blogul meu, poate afla si de aici despre magazinul KreativShop.


Altceva, pentru moment, nu am altceva sa spun blogosferei :-) Ar fi destule, dealtfel, dar de genul troubles in paradise...Deci,

o primavara insorita!