luni, 21 decembrie 2009

20 de ani

Nu pot trece peste aceste seri, in asteptarea Craciunului, numai cu gandul la curatenie, cadouri, la cele cateva ore de odihna care vor urma.
Trebuie sa imi aduc aminte si de acel decembrie cenusiu din 1989. Imi amintesc sentimentul de uriasa presiune, necesitatea absoluta de a se intampla ceva, orice. Cum am venit acasa ca sa aud despre fuga lui Ceausescu, cum ne-am intors la Bucuresti ca sa aparam facultatea. Deruta si entuziasmul. Siguranta ca ceva bun se intampla, stupoarea in fata lucrurilor rele care se desfasurau. Frica, moartea.
Le adresez un gand celor care s-au dus fara a sti in ce fel sacrificiul lor va avea o finalitate.
Ma gandesc la aceste lucruri si la atatia oameni pierduti, la 20 de ani care au trecut, si gandul imi fuge la pregatirile pentru acest Craciun.
Afara strada e alba, acoperita de zapada, si deasupra stralucesc luminitele de Craciun. Cenusiul de-atunci a ramas doar in sufletul meu.
marți, 15 decembrie 2009

Hectic

Hectic este un cuvant englezesc care descrie uneori foarte bine viata mea - agitatie, graba, activitate intensa...

Casa mea ilustreaza bine in acest moment un anumit sens al acestui cuvant:


Totusi, pentru ca Tedi a plecat la bunici, am avut si eu timp in sfarsit pentru putin lucru manual.


Stiu ca sunt mult in urma cu pregatirile pentru Craciun. Dar sper sa razbesc...Astazi am reusit sa impachetez cadoul pentru perechea mea din jocul Csillei si il voi trimite maine.


Si tot astazi am primit doua pachete. Primul de la Csilla, care spune ca nu ea este ingerasul meu de Craciun, insa mi-a trimis un dar minunat! Nu stiu cum sa-ti multumesc draga Csilla pentru aceast gest extraordinar, chiar venit din partea unui inger!


Al doilea, o surpriza care m-a bucurat nespus! o sa va arat curand...

Pana atunci va doresc spor la treaba si la pregatirile pentru Craciun.
marți, 8 decembrie 2009

Mos Nicolae sau Mos Craciun

sau un ajutor al acestor doi batrani venerabili a fost vazut deja prin oras. In ciuda atmosferei cam tensionate create de alegeri, intalnirea cu Mosul ne-a descretit fruntile...