luni, 29 iunie 2009

Apostolul Pavel la Filipi


Apostolul Pavel a sosit pentru prima dată în Filipi prin preajma anului 52 d.Cr. In capitolul 16 din Faptele Apostolilor, Luca povestete ca Pavel a avut o vedenie în care un om din Macedonia i-a spus: „Treci în Macedonia şi ajută-ne!" (Fapte 16:9).

Ca răspuns la vedenie, apostolul a luat corabia catre Neapolis („oraşul nou") din Grecia (care este de fapt orasul Kavala de astazi) şi s-a îndreptat repede spre cetatea Filipi. Se spune chiar ca a poposit si pe insula Thassos.

Vizita şi lucrarea lui Pavel în cetatea filipenilor au inceput cu Lidia, vînzătoarea de purpură pe care a intalnit-o impreuna cu un grup de femei pe malul unui rau mic din partea de nord vest a cetatii. Lidia l-a recunost cu Iisus Hristos si Pavel a botezat-0.

El a convertit o roaba cu un duh de ghicire pe care a eliberat-o şi apoi pe temnicerul cetăţii. Pavel a fost intemnitat in cetate, impreuna cu insotitorii lui, dar un cutremur a daramat celula si temnicerul a vazut in aceasta semnul puterii lui Iisus si s-a botezat. Acestia trei au fost primii crestini care au intemeiat biserica din Filipi.

Am aflat despre aceste fapte vizitand ruinele cetatii Filipi care pastreaza pana in ziua de azi sugestia bogatiei cetatii din acea epoca, si amintesc de inceputurile crestinismului in Macedonia. Si de asemenea locul unde a fost botezata Lidia si unde astazi este ridicata o biserica noua in care se savarsesc numai botezuri.

Orasul Kavala este construit intr-un splendid amfiteatru pe tarmurile golfului, si este de o frumusete clasica, cu toate ca pe strazile aglomerate vezi viata trepidanta a Greciei de astazi.

Filipi, Macedonia



Celula unde a stat intemnitat Pavel

Biserica din Lidia



Vedere panoramica a frumosului oras Kavala



Inchei cu cuvintele apostolului Pavel din Epistola catre Filipeni (1:3) - Mulţumesc Dumnezeului meu, ori de câte ori îmi amintesc de voi.
Am vazut niste locuri minunate.
duminică, 28 iunie 2009

A Shadow Trapunto E-book

Prietena mea Geta Grama a scris o carte!

Mult ravnitul secret al quilturilor sale minunate shadow trapunto este dezvaluit in mare detaliu intr-o carte de 20 de pagini pline de instructiuni, ilustrate in mare detaliu si care contine sfaturi secrete pretioase.

Nu pierdeti aceasta excelenta lectie de quilting, chiar daca sunteti ca mine si nu va vedeti cosand asemenea modele migaloase ca Geta, veti gasi in aceasta carte cunostinte pretioase despre quilting in general.

Faceti-va un cadou si comandati cartea Getei care costa numai 12$, un pret ridicol de mic pentru 6 tipare in marime reala, instructiuni de coasere si fisierele EQ (Electric Quilt) ale modelelor.


Geta face deasemenea un concurs cu premii pe blogul sau.


Geta, felicitari! Si noroc la vanzari.


My friend Geta Grama has written a book!!!
The long-awaited secret of ther wonderful shadow trapunto quilts is revealed in great detail in a 20-pages book full of instructions, detailed illustrations and precious tips and tricks.

Don't miss this excellent lesson of quilting, even you are like me and you do not see yourself sewing intricate designs like Geta's, you will still learn valuable knowledge regarding quilting in general.

Make yourself a gift and order this excellent value book at a price as low as 12$ for 6 full size patterns, instructions and EQ (Elctric Quilt) files.


Geta has also a drawing with wonderfull prizes on her blog.


Geta, great job! Good luck with the sales.
sâmbătă, 27 iunie 2009

M is for Michael

A murit un prieten de-al meu din copilarie.
Cat de frica iti poate fi de asemenea momente si totusi ele te ajung din urma. Cat de trista poate fi trecerea in alta dimensiune a unui om care dealtfel nu va muri niciodata...
Am fost singura in 1992 la concertul de la Bucuresti, dar acolo in mijlocul stadionului plin de oamani nu am mai simtit niciun moment singuratatea sau stanjeneala, am fost una cu spectacolul, cu dansul, cu muzica, cu zecile de mii de spectatori frenetici, timp de trei ore, iar la sfarsit Michael a zburat!!! Nu o sa uit aceasta senzatie de miracol care s-a petrecut chiar acolo sub ochii mei.
Nu te voi uita, Michael!




miercuri, 17 iunie 2009

Oare florile mele

vor rezista in canicula din vara aceasta?

Looking for flash slideshows? try toufee!

vineri, 12 iunie 2009

Teacher Appreciation Day

Am citit acum cateva zile in editia online a unui ziar un articol trist si tendentios despre incheierea anului scolar, in care acest moment important in viata fiecarui elev, si posibil a parintilor sai, era tratat ca o afacere mercantila, iar serbarea, florile, cartile, semnele de apreicere pe care unele clase le fac pentru profesori vazute drept o cheltuiala nejustificata, ba chiar mai rau decat atat. Din pacate o asemenea optica este destul de comuna, si asemenea comentarii negative, ranchiunoase si lipsite de generozitate mult mai frecvente decat o apreciere publica sincera a rolului pe care il au in vietile noastre profesorii.

Cred ca pe langa atatea sarbatori, ar fi o idee foarte buna sa preluam si noi o sarbatoare americana (dar nu numai, pentru ca deja se sarbatoreste in mai multe tari ale globului, printre care si Moldova!), care se numeste Teacher Appreciation Day. In aceasta zi, parinti si copii ar putea reflecta asupra rolului pe care il au sau l-au avut in viata lor unii profesori! Si cu gratitudine sa le arate acestora dragostea si aprecierea lor.

Neexistand aceasta sarbatoare "oficiala", serbarea de sfarsit de an este momentul in care cu sinceritate multumim profesorilor pentru efortul lor de un an intreg, pentru rabdare, pentru grija, pentru invatatura primita. Nu as vrea ca baiatul meu sa fie nerecunoscator pentru stradania depusa de profesorii sai zi de zi. Atata vreme cat un copil stie de mic ca i se cuvine un cadou de ziua lui, trebuie sa invete deasemenea ca un mic dar bucura sufletul unui profesor, al unei bunici sau al unui prieten, atunci cand il oferi cu sinceritate si caldura.

Iar pentru cheltuielile parintilor se aplica o cunoscuta reclama la un card de credit:
Buchet de flori - 15 lei
Carte - 25 lei
Felicitare - 10 lei
Bucuria de a primi o diploma - nepretuita!


miercuri, 10 iunie 2009

La Tulcea si in imprejurimi

Scriu repede in aceasta seara cateva cuvinte despre o excursie de o zi la Tulcea. Daca nu ma grabesc, maine va trebui sa renunt la subiect, pentru ca sarbatorim finalul anului scolar.
Asadar, luni am facut o excursie rapida la Tulcea. Un popas in padurea Babadag la Doi iepurasi, unde am vazut doi pui de caprioara si cativa struti. Pacat ca pozele caprioarele nu sunt clare, puii erau atat de mici si delicati.





Dunarea topita sub caldura torida. Desi s-au invartiti toata ziua niste nori, nu a cazut nici macar o picatura de ploiaie.



Noul centru muzeal eco turistic Delta Dunarii, cel care a luat recent locul vechiului Muzeu al Deltei, era inchis pentru ca era luni. Mie mi s-ar fi parut normal sa fie deschis, fiind o zi de sarbatoare, pentru ca erau mai multi turisti dornici sa-l viziteze, insa normalul meu nu coincide mereu cu ceea ce se petrece in realitate.



Asa ca ne-am indreptat spre Celic Dere. Acolo la manastire, pe valea Telitei, intr-o minunata padure in care pasarile canta tot timpul (nu exagerez!), este mereu umbra, racoare si pace.
Am facut cateva poze in biserica dar nu au iesit nici acestea extraordinar de bine, probabil pentru ca am fost emotionata, desi cerusem voie. Manastirea Celic este infiintata din 1840, a fost de calugari, si apoi de calugarite. Biserica mare, din varful dealului, are o particularitate, constructia are un subsol care este folosit tot ca biserica, sunt de fapt doua biserici suprapuse. Iar in biserica se afla cateva icoane deosebite, despre care se stie ca sunt facatoare de minuni.
Chiliile noi



Icoana Maicii Domnului care a scapat din doua incendii



Icoana Mantuitorului - cititi povestile lor aici


Tedi


Moara de vant


Peisaj - biserica este in renovare exterioara, va fi gata de hramul Adormirii Maicii Domnului

sâmbătă, 6 iunie 2009

Mosii de vara

Later edit: iata si cateva dintre persoanele care au primit cu drag Mosii. Eu tin la traditia aceasta. Am multi Mosi pe care mi-i amintesc in aceasta zi de vara, si tare as vrea sa se bucure si ei de rotunjimea vaselor de lut, de primele cirese din an, de splendoarea trandafirilor, asa cum ne bucuram noi.
Posted by Picasa
vineri, 5 iunie 2009

Sandalutza

OK, deci o sa am si eu un blog. Nu stiu despre ce o sa scriu aici. Foarte probabil ca despre prietenele mele Peticelele si quilturile lor, despre Geta, despre alte artiste pe cale le admir. Un fel de monitorizare a quiltingului romanesc, avand in vedere ca eu nu prea apuc sa cos creatii proprii, desi as vrea atat de mult.
Dar este posibil ca din cand in cand sa mai aduc vreun subiect legat de scoala, de carti sau de educatie.
S-ar putea sa mai scriu despre baietelul meu Tedi. Si despre orice animale am norocul sa intalnesc.
De ce Sandalutza? Era unul din numele ironice pe care le-am purtat in copilarie. Si se potriveste pentru un blog.